5 decennia softwareontwikkeling!

5 decennia softwareontwikkeling!

1967

MEDIOR

MEDIOR  (MEkanografische DIenst en ORganisatiebureel) werd opgericht in 1967 door o.a. één van de huidige bestuurders en eigenaars (via Taste Invest) Jean Jacques Westerlund.

EMSYS

Nadien werd de naam MEDIOR gewijzigd naar EMSYS (EMbedded Scanning sYStems for papertracing).  Vanaf dan werd de focus meer en meer gelegd op de papier-industrie. Emsys was verantwoordelijk voor alle IT diensten van de Westerlund Group die in de jaren 80-90 uitgroeide tot een wereldspeler in de logistiek voor papier en pulp met haven-terminals in België, Frankrijk, UK en China.

2002
2006

EMSYS

EMSYS begon zich in deze periode ook meer en meer te focussen op de eind-klanten van Westerlund, de grootste drukkerijen van Europa. In 2009 werd de Westerlund Group verkocht aan het huidige Euroports maar Emsys blijft onafhankelijk voortbestaan en werd niet mee verkocht.

Visiongeek & Codecrew

In 2015 werd binnen EMSYS een 2de divisie opegricht namelijk Visiongeek en kreeg de afdeling van PSS (paper, product scanning solution) de naam Codecrew. Visiongeek was gespecialiseerd in visie-technologie om o.a. kwaliteits-controle automatisch te optimaliseren. Deze afdeling werd in het corona-jaar 2020 overgedragen aan ROBOVISION.

2015
2020

Robovision

In 2020 draagt EMSYS haar afdeling VISIONGEEK over aan ROBOVISION.
VISIONGEEK is gespecialiseerd in het automatiseren van kwaliteitscontroles in het productieproces met gebruik van visie-technologie. ROBOVISION uit Zwijnaarde verkozen in Vlaanderen  als scale-up van het jaar 2020 is gespecialiseerd oa in AI en visie-technologie.

Vandaag

De overdracht kadert in de strategie van Emsys om zich vanaf 2021 uitsluitend op haar kernactiviteiten te focussen, met name de ontwikkeling van software applicaties, de lancering van PSS6, specialiseren in barcode-herkenning en warehouse-/stockbeheer.

2021