Case: Janssen/Pers

Janssen/Pers Rotatiedruk is een rotatiedrukkerij. Het bedrijf maakt deel uit van het familiebedrijf EM De Jong en is gespecialiseerd in het drukken van kranten, retail folders en magazines.

Het gebruik van PSS was reeds ingeburgerd in het hoofdkantoor, gevestigd in Baarle Nassau. Het doel: het centraliseren van de inkoop van papier voor de ganse groep.

In die optiek werd PSS ook uitgerold bij Janssen/Pers Rotatiedruk.

Voor we met PSS werkten, verloren we veel tijd aan het uitzoeken van wat precies in voorraad stond.  Johan Zwart - Logistiek Manager JanssenPers

Meten is weten. PSS traceert en rapporteert. 

Een accuraat en real-time inzicht in de papiervoorraad laat het bedrijf toe zich flexibel op te stellen om kwalitatief drukwerk te leveren en verspreiden. En dit volgens de vooropgestelde timings.

Ontvangst

PSS zorgt voor een correcte ontvangst van papier bij levering. Dankzij de automatische barcodeherkenning kunnen alle gebruikers van PSS de rollen papier bij het lossen automatisch controleren en valideren. Hierdoor is het niet noodzakelijk het binnenkomend papier opnieuw te labelen.

Locatie

De locatie-module van PSS helpt de rollen na het lossen gericht te stockeren. Hierdoor wint Janssen/Pers aan magazijnruimte en vereenvoudigt PSS het picken voor alle medewerkers op de vloer. Onze software geeft immers de exacte picklocatie door, waardoor alle medewerkers minder lang zoeken naar de juiste rollen.

Productie

Dankzij prepicking kan elke productie nauwkeurig voorbereid worden. Matcht de picking van het papier niet met de voorschriften van de productie-opdracht, dan geeft PSS onmiddellijk een foutmelding. Wil Janssen/Pers Rotatiedruk na een grondige voorbereiding de productie effectief opstarten, dan doet PSS een laatste check-up van de papiertoevoer.

Na afloop van de productie registreert PSS eventuele restwaarden van de gebruikte rollen. Op basis van de diameter van de rest rol genereert onze software nieuwe labels met een nauwkeurig restgewicht en berekening van de lengte, waarna de restrollen opnieuw gestockeerd worden. Het grote voordeel voor Janssen/Pers is dat alle restrollen eerst opgebruikt worden, alvorens nieuwe rollen te gebruiken. PSS stelt immers vooraf deze resten te gebruiken en geeft zelfs een melding wanneer de restrol niet gepickt wordt, terwijl die wel voorhanden is.

Schade

Blijkt dat er enkele papierrollen beschadigd zijn? Elke PSS-gebruiker kan deze schade registreren, waardoor dit teruggekoppeld wordt naar het ERP-systeem van het bedrijf.

De ondersteuning van Emsys was uitstekend!  Johan Zwart - Logistiek Manager JanssenPers

Veranderingen bieden perspectief

Een uitstekende samenwerking tussen het hoofdkantoor en Emsys heeft ervoor gezorgd dat PSS geïmplementeerd werd op het ritme van de klant.Intussen ziet iedereen het voordeel van het systeem in en boekt Janssen/Pers heel wat vooruitgang op onderstaande vlakken:

Onze klanten