Emsys Group

"Het kostte de operator vroeger 5 tot 10 minuten, want de team leader moest heel de afdeling rondlopen. Nu gaat de operator naar het apparaat en duurt het ongeveer 30 of 40 seconden vooraleer we weer kunnen draaien." - Ward Zwiers, operations Johma Nederland. 

ONTWIKKELAAR VAN SOFTWARE APPLICATIES


Kamp je met steeds hogere eisen van klanten m.b.t. de kwaliteit, de vraag om efficiënter te produceren met lagere foutenmarges?

Met Visiongeek kan je automatisch en inline controles uitvoeren. Wat  je van ons mag verwachten: 

  • Continue vs steekproefsgewijze kwaliteitscontrole
  • Objectieve meetwaarden
  • Snelle datacaptatie
  • Big data gathering en analyse
  • Nauwkeurigheid tot op micron-niveau

Optimaliseer je kwaliteitscontrole automatisch en tegen hoge snelheden. Ontdek hoe visietechnologie meerwaarde kan bieden in jouw omgeving.

BEZOEK DE SITE

Hou je logistieke flow volledig op punt met PSS! Want dankzij PSS is de herkenning en validatie van barcodes mogelijk in geen tijd.

Het grote voordeel hiervan is dat nieuwe stock niet opnieuw gelabeld moet worden en je  100% controle hebt over de producten. Maar naast geavanceerde tracking and tracing gaan we een stap verder:

  • Herpalletisering
  • Schade registratie
  • Feilloze integratie van diverse systemen
  • Electronic Data Interchange met o.a. automatische goederenontvangst

Wil je je mensen en heftrucks efficiënter aansturen om je productie of logistieke tak te optimaliseren? Ontdek de meerwaarde van PSS en bespaar kostbare tijd.

ONZE KLANTEN


​​​​​​​Bij emsys zitten we niet stil

Als onafhankelijk studiebureau maken we deel uit van de Taste Westerlund Group. Dit geeft ons de ruimte en de slagkracht om vragen van onze klanten grondig en met kennis van zake te realiseren.

Emsys is actief binnen twee domeinen, namelijk: Visiongeek en PSS. Maar onze core business situeert zich binnen één domein, de ontwikkeling van software voor industriële toepassingen. We streven er dan ook naar om samen met onze klanten het bestaande productie- en logistieke proces te optimaliseren.

Je hecht belang aan een nauwe samenwerking, een gedreven team, to-the-point communicatie ivm het projectverloop en doorgedreven expertise?
Wel dan vind je bij Emsys de perfecte match! Wij zijn graag jouw sparring partner.

EXPERTISE IN ONS VAKGEBIED

Emsys werd opgericht in 1967. Aanvankelijk onder de naam Medior (Mechanografische Dienst en Organisatie), door de stichters Hugo Wolfs, Hugo Manshove en Jean-Jacques Westerlund. Oorspronkelijk bestonden de activiteiten uit het administratief beheer van adressenbestanden van Procter&Gamble. Maar daarnaast was Medior actief in het ontwikkelen van software applicaties voor boekhouding en orderverwerking. Dit specifiek voor KMO’s in de Benelux en Frankrijk.

Ook toen zat het team niet stil! Alle kennis en ervaring paste het bedrijf in de jaren 80 toe bij het automatiseren van de terminal activiteiten bij Westerlund in de Antwerpse haven. Destijds Europa’s grootste terminal voor opslag en overslag van papier en pulp.

In 2000 werd Medior omgedoopt tot Embedded Systems, kortweg Emsys, dat verder bouwde aan de ontwikkeling van PSS (Paper Scanning Solutions) en marktleider werd in het traceren van papier wereldwijd.

Omdat de grafische industrie onder druk stond, werd in 2014 Visiongeek opgestart. Met onze visie-oplossingen willen we de vraag van klanten beantwoorden om processen automatisch in-line te optimaliseren. Daarnaast focussen we op de herlancering van PSS.  We zijn er immers van overtuigd dat barcodeherkenning, naast het traceren van papier, ook toelaat  een grote variatie aan andere producten te identificeren. 

CONTACTEER ONS 

Brouwersvliet 19-21
2000 Antwerpen
België

T +32 (0) 3 641 89 50

info@emsysgroup.com

VOLG ONS